RGXPress - stiri non stop societate
You Are Here: Home » Comisia Europeană » Combaterea evaziunii si a fraudei fiscale: Comisia Europeana prezintă directiile de actiune

Combaterea evaziunii si a fraudei fiscale: Comisia Europeana prezintă directiile de actiune

evaziune fiscala„Aproximativ o mie de miliarde de euro se pierd anual în UE prin evaziune si fraudă fiscală. Această sumă nu este doar o pierdere scandaloasă de venituri foarte necesare, ci si o amenintare la adresa impozitării corecte. În timp ce statele membre trebuie să înăsprească măsurile nationale de combatere a evaziunii fiscale, doar aplicarea de solutii unilaterale nu va da rezultate. În cadrul unei piete unice, într-o economie globalizată, neconcordantele si lacunele din legislatiile nationale devin instrumentele celor care caută să se sustragă de la plata impozitelor. Prin urmare, este esentială o pozitie puternică si coerentă a UE împotriva evazionistilor si a celor care îi favorizează” a declarat Algirdas Šemeta, comisarul pentru impozitare.

În acest sens, Comisia a prezentat un plan de actiune pentru a reactiona mai eficient la nivelul UE împotriva evaziunii si a fraudei fiscale. Planul contine un set de măsuri cuprinzător, care vizează atât prezentul, cât si viitorul, fiind destinat să ajute statele membre să îsi protejeze bazele de impozitare si să recupereze miliarde de euro care li se cuvin în mod legitim. Ca primă actiune imediată, Comisia a adoptat si două recomandări, menite să încurajeze statele membre să ia măsuri imediate si coordonate cu privire la anumite probleme stringente. Prima recomandare prevede o pozitie puternică a UE împotriva paradisurilor fiscale, care este mai fermă decât măsurile internationale actuale. Statele membre sunt încurajate să identifice, utilizând criterii comune, paradisurile fiscale si să le plaseze pe „liste negre” nationale. Sunt prezentate si măsuri detaliate destinate să convingă aceste tări din afara UE să aplice standardele de guvernantă ale UE.

Pentru a se asigura că planul de actiune prezentat este aplicat, Comisia va înfiinta instrumente de monitorizare activă si tabele de punctaj noi, pentru a mentine ritmul în lupta împotriva evaziunii si a fraudei fiscale. O nouă Platformă pentru buna guvernantă fiscală va monitoriza si va raporta cu privire la aplicarea de către statele membre a recomandărilor. Planul de actiune si Recomandările vor fi prezentate Consiliului ministrilor de finante al UE si Parlamentului European.

Pe lângă actiunea la nivelul UE, Comisia a evidentiat si necesitatea ca statele membre să îmbunătătească respectarea obligatiilor fiscale si să întetească lupta împotriva evaziunii fiscale la nivel national. În acest sens, zece state membre au primit recomandări specifice fiecărei tări în cursul Semestrului european 2012.

(RGXpress – stiri non stop societate)

About The Author

Number of Entries : 34784

Leave a Comment

Close
Bine ati venit la Tudor s Play Club
Spuneti-le si prietenilor dumneavoastra de Tudor s Play Club
Scroll to top