RGXPress - stiri non stop societate
You Are Here: Home » stiri non stop societate » Borsec reintră în circuitul oraşelor balneare

Borsec reintră în circuitul oraşelor balneareBorsec - oras balnear - RGXpress
Borsec – oras balnear

Turism – In Borsec s-a redeschis baia cu apă minerală, dotată cu bazine cu apă caldă, rece şi saună

Până la titlul oficial de oraş balnear de interes naţional mai este de lucru, dar s-a bifat un nou succes pe 27 octombrie în Borsec: s-a redeschis baia cu apă minerală, dotată cu bazine cu apă caldă, rece şi saună. Primăria Borsec a organizat o serbare “pe gratis”, cei care au participat putând face baie sau plimba cu bicicletele şi au putut servi ceai fierbinte cu rom şi asculta un concert de jazz.

“Pe data de 27 octombrie, pur şi simplu s-a scris istorie în Borsec: s-a pus în funcţiune baia publică proprie, astfel am devenit din nou oraş balnear, cu un sezon oficial de iarnă”, a declarat pentru RGXpress Mik Jozsef, primarul oraşului Borsec. Baia O-Saros (în traducere: baia cea veche cu nămol) e de fapt “vechea-nouă” baie: a existat din anul 1869 şi s-a numit Baia Venus. Aceasta a fost demolată prin anii 1950, împreună cu celelalte băi cu apă minerală ale oraşului, mai apoi s-a construit institutul balnear şi policlinica – acestea în momentul de faţă sunt nefuncţionale, şi mai grav, se află în paragină. Proiectul de reconstruire a băii publice a primit finanţare din partea ministerului de resort în valoare de 300 de mii de euro, însă cea mai mare bucurie pentru primarul oraşului Borsec este reprezentată de faptul că această construcţie a fost refăcută pe baza vechilor ilustraţii existente şi este identică din punct de vedere arhitectural cu vechea clădire a băi. Ferestrele mari şi uşile din lemn, mica saună, sunt elemente care s-au refăcut în mod identic cu cele ale vechii băi publice.
Baia publică se alătură realizărilor care au fost întreprinse în ultima vreme aici, şi anume Baia de soare, Calea borvizului, Parcul Millenium. “Împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, care ne consideră un viitor oraş lider al regiunii, şi ne ajută material şi moral, pas cu pas cu realizările, eu chiar cred ca această regiune are un potenţial turistic deosebit şi ne apropiem de reuşită”, mai spune primarul.

                       RGXpress – stiri non stop societate

 Cele mai hot Oferte & Noutati                      OUTLET -80%       

HOT Deals – promotiile saptamanii             Fii la curent cu cele mai tari reduceri!

Reduceri Incaltaminte                               Universul marcilor la preturi mici

Slabeste band cafea                         Universul copiilor

Carti pentru hrana sufletului        Totul pentru biroul tau

Cea mai puterinca arma impotriva kilogramelor

VA MAI RECOMANDAM:
           (pentru a vedea categoriile de mai jos, dati click pe cea care va intereseaza)

APLICATII INTERESANTE PENTRU TELEFOANE MOBILE
About The Author

Number of Entries : 34784

Leave a Comment

Close
Bine ati venit la Tudor s Play Club
Spuneti-le si prietenilor dumneavoastra de Tudor s Play Club
Scroll to top